Skip to content
Meer dan 50.000 drogisterij artikelen!
Webshop keurmerk

Vitakruid Symflora® Original 90 capsules

€ 49.90
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Hoogwaardige pre- en probiotica in gebruiksvriendelijke capsules

Symflora® Original is beschikbaar in twee verschillende toedieningsvormen: capsules en sachets. De samenstelling van deze producten is hetzelfde. Vind jij het gehannes met poeder uit sachets maar onhandig? Dan kun je nu kiezen voor onze probiotica in capsulevorm waar 3 capsules gelijk staan aan één sachet.

Met acht verschillende probiotica stammen

In onze bekende – en breed inzetbare – Symflora® formule combineren we maar liefst acht verschillende bacteriële stammen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze combinatie van verschillende bacteriestammen effectiever is dan een enkele stam. Vergelijk het met een voetbalelftal waarbij spelers met verschillende kwaliteiten elkaar helpen en aanvullen. Met tien aanvallers wordt niemand wereldkampioen toch? Prebiotica

Aan Symflora® Original hebben we daarnaast prebiotica toegevoegd, de voedingsvezels voor de bacteriën in onze darmen. In voeding vinden we prebiotica terug in groente, fruit en granen. Deze onverteerbare voedingsvezels stimuleren de groei van bacteriestammen. Mede hierdoor hebben de bacteriën een hogere overleving en metabole activiteit in ons lichaam. Hoog overlevingspercentage in het verteringsgestel

De kwaliteit van een probiotica wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid levende bacteriën die uiteindelijk in je darmen terechtkomen. Bij het passeren van ons maagdarmkanaal worden de bacteriestammen namelijk blootgesteld aan verteringssappen zoals maagzuur en gal. Sommige probiotica overleven de zuurtegraad van de maag niet, waardoor ze een laag overlevingspercentage hebben. Symflora® heeft daarentegen een hoge overlevingskans (zie grafiek hieronder).

Activiteit probiotica belangrijker dan het aantal koloniën

De kolonievormende eenheden per gram (kve/g)* in Symflora® blijven na het doorlopen van het maagdarmstelsel relatief stabiel. Dit blijkt uit een onderzoek van Winclove Probiotics in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Dit betekent dat de bacteriële stammen grotendeels onbeschadigd het verteringsgestel passeren en de activiteit intact blijkt. De probiotica hebben dus een hoge overlevingskans en metabole activiteit.

Het overlevingspercentage en de metabole activiteit zijn dan ook relevante graadmeters voor het selecteren van goede probiotica. Vaak wordt geclaimd dat het aantal (kve/g)* van belang is bij een hoogwaardig probioticum, maar dit is niet helemaal waar. Het is namelijk veel belangrijker dat bacteriën daadwerkelijk ons maagzuur overleven en de darmen bereiken.

*De afkorting (kve/g) komt van de Engelse afkorting (cfu/g), wat colony forming units per gram betekent. In het Nederlands hebben we daar het begrip kolonievormende eenheden per gram van gemaakt. Het kiemgetal of de kolonievormende eenheden per gram staan voor het aantal koloniën probiotica dat in een gram van het product aanwezig is. Eén capsule Symflora® Original bevat 6,7 x 108 (kve/g), wat neerkomt op 670 miljoen kolonievormende eenheden. Drie capsules staan gelijk aan 2 miljard koloniën probiotica.

Met ProbioAct® technologie

De ProbioAct® technologie garandeert de stabiliteit, overleving en metabole activiteit van de probiotica. Bacteriën zijn namelijk kwetsbaar. De technologie bevat nutriënten die speciaal uitgekozen zijn om ervoor te zorgen dat de probiotica de verschillende verteringssappen overleven in het maagdarmkanaal en dat ze houdbaar zijn bij kamertemperatuur.

Dosering : Neem 1 tot 3 capsules per dag. Bij voorkeur innemen op de lege maag. Houd u aan de aanbevolen dosering. Indien u antibiotica gebruikt: na inname van het geneesmiddel 2 uur wachten met gebruik van Symflora® Original.

Ingrediënten: Hypromellose (capsule), maïszetmeel, maltodextrine, FOS (fructo-oligosacchariden), Inuline, dextrine, plantaardige eiwitten, kalium chloride, magnesium sulfaat, bacteriële stammen, enzymen (amylasen), vanille poeder (smaakstof), mangaan sulfaat.

Bevat geen: GMO, gluten, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 sachet)   RI*
Probiotica 2 x 10^9 KVE*** **
Bifidobacterium lactis (W51)
Bifidobacterium lactis (W52)
Enterococcus faecium (W54)
Lactobacillus acidophilus (W22)
Lactobacillus paracasei (W20)
Lactobacillus plantarum (W21)
Lactobacillus salivarius (W24)
Lactococcus lactis (W19)
Prebiotica 300 mg **
Inuline, FOS en Dextrine
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

 

Wat zijn de voordelen?

  • In gebruiksvriendelijke capsules
  • Met acht verschillende probiotica stammen
  • Een combinatie van pre- en probiotica
  • Onverteerbare voedingsvezels (prebiotica) toegevoegd
  • Wetenschappelijk onderbouwd overlevingspercentage van de probiotica stammen
  • Met ProbioAct® technologie voor stabiliteit, overleving en metabole activiteit

Veiligheid en medicijngebruik

Raadpleeg uw gezondheidsprofessional bij zwangerschap(wens) of borstvoeding.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
DN6799
EAN
8717438692128

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95