Skip to content
Meer dan 50.000 drogisterij artikelen!
Webshop keurmerk

Tempocol Tempocol (60ca)

60ca
  € 29.68
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Tempocol 60 stuks


Tempocol Pepermuntolie in een unieke Maagsapresistente Capsule 182 mg; 60 stuks of 120 stuks


Iedere unieke maagsapresistente capsule bevat 182 mg Menthae piperitae aetheroleum (pepermuntolie).


Tempocol is een geneesmiddel met pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum) en kan worden gebruikt om lichte spasmen (lichte krampen) in het maag-darmkanaal, winderigheid en buikpijn te verlichten. Dit zijn klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom. De unieke maagsapresistente zachte capsule is makkelijk in te nemen. De pepermuntolie komt pas vrij in de darmen, niet in de maag, en werkt zo precies op de plek waar het nodig is.


Tempocol Het werkzame bestanddeel van Tempocol is pepermuntolie (182 mg per capsule). Tempocol heeft een klinisch relevant effect op buikpijn en ongemak in de buik. Bovendien kent Tempocol een mild bijwerkingenpatroon.


Capsule met maagsapresistente coating Het is belangrijk dat de pepermuntolie in Tempocol pas vrijkomt daar waar het zijn werk moet doen: in de darmen. Daarom bevat Tempocol een unieke maagsapresistente coating. De capsule kan hierdoor ongeschonden de maag passeren.


Waarvoor te gebruiken : Tempocol is een kruidengeneesmiddel met pepermuntolie (Menthae piperitae aetheroleum) en kan worden gebruikt om lichte spasmen (lichte krampen) in het maag-darmkanaal, winderigheid en buikpijn te verlichten. Dit zijn klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom


Hoe te gebruiken : Jongeren ouder dan 12 jaar, volwassenen en ouderen: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat na 2 à 4 weken driemaal daags één capsule de positieve resultaten van Tempocol merkbaar zijn.


De aanvangsdosis is eenmaal tot driemaal daags 1 capsule. De dosering kan indien nodig worden verhoogd tot een maximale dosis van 2 capsules driemaa l daags.


Gebruik bij kinderen tussen 8 en 12 jaar: maximaal driemaal daags 1 capsule.


De capsule in zijn geheel doorslikken, 20-30 minuten voor de maaltijd op een lege maag met voldoende (bijv. een glas) koud water. Niet breken of kauwen om te voorkomen dat de pepermuntolie voortijdig vrijkomt.


Ingrediënten : De werkzame stof in dit middel is pepermuntolie. Eén maagsapresistente zachte capsule bevat 182 mg pepermuntolie (Mentha piperita aetheroleum).


Onderscheidende eigenschappen Tempocol : Wetenschappelijk onderzoek (2019) heeft aangetoond dat Tempocol (pepermuntolie in een unieke maagsapresistente capsule) een positief effect heeft op klachten die passen bij het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Tempocol is het enige geregistreerde geneesmiddel met pepermuntolie in Nederland. Klinisch relevant bij buikpijn en ongemak in de buik. Tempocol kent een mild bijwerkingenpatroon.


Overige informatie over dit product

SKU
836295
Merk
Tempocol
EAN
08712691213103
Inhoud
60ca
Ingrediënten
Stof: Menthae piperitae aetheroleum - Hoeveelheid: 182 mg
Gebruik / dosering
voor de maaltijd op lege maag innemen met glas koud water; in geheel doorslikken, niet kauwen
Houdbaarheid
56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Overgevoelig pepermuntolie of menthol.
RVG registratienummer
109856
RVH registratienummer
109856
GPC
10000865
Aanbevolen dosering
1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering
3-6, afhankelijk leeftijd
Gebruiksadvies
voor de maaltijd op lege maag innemen met glas koud water; in geheel doorslikken, niet kauwen
Bewaaradvies
1- Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
De capsules niet breken of kauwen, op een lege maag met voldoende koude drank innemen. Niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding, kinderen jonger dan 8 jaar, bij gebruik medicijnen tegen maagzuur of bij een ziekte van de lever of gal. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen, met name maagmiddelen. Niet gebruiken als men zwanger kan worden en geen anticonceptie gebruikt. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
capsule
Gebruiksindicatie
1-2, afhankelijk leeftijd
Gebruik tijdens zwangerschap
Nee
Gebruik tijdens borstvoeding
Nee
Gebruiksbeperking
Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen, met name maagmiddelen. Niet gebruiken als men zwanger kan worden en geen anticonceptie gebruikt. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij bloed of slijm bij ontlasting, plotseling veranderd ontlastingpatroon en onbedoeld afvallen. Aanhouden of verergering ernstige buikpijn zonder bekende oorzaak. Als er ook sprake is van koorts, misselijkheid, braken, gevoeligheid in onderbuik, verlaagde bloeddruk of flauwvallen.
Toepassen bij
Lichte spasmenlichte krampen-winderigheid-buikpijn
Werkzame stof
Stof: Menthae piperitae aetheroleum - Hoeveelheid: 182 mg
Contra-indicaties
Overgevoelig pepermuntolie of menthol.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95