Skip to content
Meer dan 50.000 drogisterij artikelen!
Webshop keurmerk

Otalgan Oordruppels (12g)

12g
  € 13.99
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Oordruppels

Stilt oorpijn en onttrekt vocht aan de uitwendige gehoorgang.

Geneesmiddel.

Dosering
Afhankelijk van de leeftijd 3-5 druppels om de 2-4 uur in het oor druppelen.

Let op!
Niet gebruiken bij loopoor en trommelvliesperforatie.

Samenstelling
Bevat 6,3 mg lidocaïne HCl en 1253 mg glycerol per ml.

Verpakking
Pipetflacon à 12 gram.

Vorm
Vloeistof

Kleur
Kleurloos

Fabrikant
Vemedia B.V.

Otalgan Oordruppels is een geneesmiddel voor de behandeling van oorpijn. Bijvoorbeeld veroorzaakt door een middenoorontsteking of bij verkoudheid. Het product bevat de werkzame stof lidocaïnehydrochloride, die behoort tot de groep van lokale anesthetica. Een paar druppeltjes per dag verlicht direct de pijn. Otalgan Oordruppels is gechikkt voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 maanden).

De voordelen van Otalgan :

  • Voor de behandeling van oorpijn
  • Verlicht direct de pijn
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen
  • Geneesmiddel

Gebruik:

Dosering: Breng om de 2 tot 4 uur, maximaal 6 keer per dag, 3 tot 5 druppels aan in de gehoorgang. Aanbevolen wordt om de oordruppels vóór toediening op te warmen tot lichaamstemperatuur. Lees voor gebruik de bijsluiter Gebruiksaanwijzing: * Kantel het hoofd zijdelings tijdens het inbrengen van de oordruppels * Breng de druppels aan in de gehoorgang * En houd het hoofd achteraf nog 2 tot 3 minuten in deze stand * Gebruik dit medicijn niet langer dan 2 weken zonder uw arts te raadplegen Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? * In geval van loopoor of perforatie van het trommelvlies * Indien allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel * In geval van het oplopen van een allergische reactie bij het gebruik van andere lokale anesthetica, zoals bupivacaïne, mepivacaïne en prilovacaïne

Overige informatie over dit product

SKU
618437
Merk
Otalgan
EAN
8711744007515
Inhoud
12g
Ingrediënten
Stof: lidocanehydrochloride - Hoeveelheid: 5 mg
Gebruik / dosering
2-4 uur tussenpozen aanhouden; druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden
Houdbaarheid
Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale verdovende middelen.
RVG registratienummer
00334
RVH registratienummer
00334
GPC
10000854
Aanbevolen dosering
3-5 per oor
Maximale dosering
6x
Gebruiksadvies
2-4 uur tussenpozen aanhouden; druppels op lichaamstemperatuur brengen, hoofd zijdelings houden, na toediening nog 2-3 min. in deze stand houden
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Niet gebruiken bij kapot trommelvlies zoals loopoor of buisjes. Niet gebruiken kort voordat een arts de oren nakijkt. Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
druppel
Gebruiksindicatie
3-5 per oor
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Overleg arts
Gebruiksbeperking
Niet gebruiken bij koorts of vlak voor artsbezoek. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Bij kinderen: Als het gaat om een kind jonger dan 6 maanden of vanaf 6 maanden, waarbij de oorpijn na 3 dagen niet verbeterd is. Als de oorpijn erger wordt of als het kind drukpijn achter het oor heeft. Bij kinderen jonger dan twee jaar met pijn aan beide oren. Als het gaat om kinderen met het syndroom van Down. Als de ouder zich ongerust maakt. Algemeen: Bij koorts. Als na 2 weken behandeling geen verbetering optreedt.
Toepassen bij
Bij oorpijn
Werkzame stof
Stof: lidocanehydrochloride - Hoeveelheid: 5 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Loopoor of trommelvliesperforatie, allergische reactie bij lokale verdovende middelen.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95