Skip to content
Meer dan 50.000 drogisterij artikelen!
Webshop keurmerk

Hubner Iron Vital ijzer elixer (250ml)

250ml
€ 15.25
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Iron Vital kan gebruikt worden ter aanvulling op de voeding en bevat ijzer in bivalente vorm. Hierdoor wordt het eenvoudig geabsorbeerd door het menselijke lichaam, met name wanneer het ingenomen wordt in combinatie met vitamine C. 

Iron Vital is een ijzersupplement met een aangename fruitsmaak voor personen in speciale levensfases, zoals vrouwen  tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode, tijdens de menstruatie, voor vegetariërs en veganisten, voor jongeren onder de 22 jaar en voor sporters en actieve mensen. IJzer ondersteunt de normale werking van de weerstand. 

Iron Vital bevat uitsluitend natuurlijke smaakstoffen en bevat geen kunstmatige zoetstoffen of kleurstoffen. Iron Vital is gluten en lactosevrij en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wanneer extra ijzer?
4,5 tot 6 liter bloed wordt continue door de aderen van een volwassen mens gepompt. De rode bloedcellen hebben een belangrijke functie; zij transporteren zuurstof tot in de uiterste puntjes van ons lichaam. IJzer helpt bij de normale vorming van rode bloedcellen. Aan vrouwen tijdens de menstruatie, zwangerschap en borstvoedingsperiode,  wordt geadviseerd om voldoende ijzer in te nemen met de dagelijkse voeding. Iron Vital kan eventueel ter aanvulling op de voeding gebruikt worden.

  • Iron Vital bevat ijzer en vitamine C. IJzer en vitamine C zijn goed voor een normale energieleverende stofwisseling en dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. 
  • IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. 
  • IJzer speelt een rol in het celdelingsproces en vitamine C verhoogt de ijzeropname. 
  • Vitamine B2 (Riboflavine) draagt bij tot een normale ijzerstofwisseling. 
  • Vitamine B2, B6 en B12 dragen bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
  • Vitamine B1, B2, B6 en B12 ondersteunen de energiestofwisseling.
Samenstelling per dagdosering (20 ml)   %RI*
IJzer 20 mg 143%
Vitamine B1 1 mg 100%
Vitamine B2 1,4 mg

100%

Vitamine B6 1,4 mg 100%
Niacine 16 mg 100%
Vitamine B12 1,88 µg 75%
Vitamine C 80 mg 100%
*Referentie-inname    

Ingredienten
Vruchtensap uit concentraat (kersen, rode bieten (20%), appel (19%)), water, rozenbottelextract, kamille, citroenmelisse, kweekwortel, paardenstaart, fructose, L-ascorbinezuur (vitamine C), ijzergluconaat (ijzer), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, johannesbroodpitmeel, pectine), natuurlijke aroma’s, nicotinamide (niacine), thiaminehydrochloride (vitamine B1), natriumriboflavine-5’-fosfaat (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), cyanocobalamine (vitamine B12).

Gebruik
Volwassenen: 10 ml 1-2 maal per dag. Kinderen (4-12 jaar): 5 ml 1-2 maal per dag. Goed schudden voor gebruik. Ongeveer 1 uur voor de maaltijd innemen om te voorkomen dat de absorptie van ijzer nadelig wordt beïnvloed door andere voedingsmiddelen.

Distributeur
Holland Pharma
Bosberg 41
7271 LE Borculo 

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Overige informatie over dit product

Merk
Hubner
SKU
942109
EAN
04010160431688
Inhoud
250ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95